perjantai 24. tammikuuta 2014

Blogaten vaiko eikö?

Täällä on ollut hiljaista.

Monena päivänä/iltana olen käynyt tässä blogin parissa pyörähtämässä, mietiskellyt ja lueskellut, katsellut ja tuumaillut. Olen miettinyt, että onko tässä mitään järkeä? Miksi bloggaan? Miksi bloggaisin? Elämäni ei ainakaan omasta mielestäni ole keskimäärin huippumielenkiintoista luettavaa, enkä oikeastaan ole spesialisti muodin, kauneuden tai sisutuksenkaan saralla, joten mistä siis kirjoittaisin?

Eipä tämä nyt ole ensimmäinen kriisini. Eikä varmasti viimeinenkään. Tai itseasiassa, saattaa tämä olla viimeinenkin. Olen stressaillut blogistani aivan idioottina nyt kohta kuukauden päivät, mutta miksi? 

Aloitin alunperin bloggaamisen joskus vuosia sitten ajatuksenani pitää eräänlaista julkista päiväkirjaa elämäni vaiheista. Olen aina kirjoitellut niitä näitä, mutta jokseenkin kepeällä otteella. En koskaan kuvitellut saavani satoja tai tuhansia lukijoita, mutta jos nyt rehellisiä ollaan, niin toivoin kyllä saavani seuraajia. Blogeissani on kyllä tilastojen mukaan pyörinyt reippaasti enemmän ihmisiä, kuin mitä lukijoiksi on rekisteröitynyt. Googlen uudistusten myötä seurantapuoli on mennyt muutenkin sekavaksi, mistä syystä olen miettinyt, kannaattaako ylipäätään blogata Bloggerin puolella.

Viime aikoina olenkin innostunut heittelemään elämääni Tumblrin puolelle. Sitä kun on niin helppo ja nopea päivittää, missä vaan ja miten vaan - milloin vaan. Moni sivusto tarjoaa mahdollisuuden suoraan ja helposti linkittää Tumblriin, toisin kuin Bloggeriin (outoa sinänsä) ja Tumblriin on helppo heittää .gif-tiedostoja, linkittää musiikkia tai instagram-kuvia. Bloggerin kanssa nämä asiat ovat haastavampia ja vaativat usein tietokoneen ääreen istahtamista.

Toki bloggerissa on puolensa, kuten helppo customointi, jota pystyy tekemään enemmän kuin Tumblrissa - ellet sitten maksa Tumblrin käytöstä. Bloggeriin on mahdollista tunkea jos jonkinlaisia lisäosia ja mikäli pitää pidempien juttujen kirjoittelusta, on Blogger mielestäni siihen parempi. Saan esimerkiksi nämä tekstit tasattua järkevästi ja siististi.

Olenkin siis miettinyt tarkkaan myös sitä, millaista blogia haluaisin pitää ja millaisella alustalla. Veri vetää Tumblrin puoleen, mutta onko ihmisten sinne vaikea löytää? Wordpressistä en oikein jaksa innostua, koska mielestäni siitä on hankalampi saada omannäköisensä ilmaiseksi ja koodaamatta.

Ilmoittelen piakkoin, mitä tulen tekemään ja missä. Samalla päivitän sitten viime viikkojen kuulumiset. Saattaa olla, että ostan itselleni oman domain-nimen, mikäli oikein innostun...

6 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen. Miksi ja ketä varten bloggata? Itseään varten, mutta entä sitten kun ei enää itseäni kiinnosta. :O Joka tapauksessa mun mielestä sun blogi on mukava ja tykkään sitä lukea. Mun mielestä oma domain kuulostaa jänskälle. Melkein innostun itsekkin uudestaan bloggauksesta tuota makustellessani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tässä nyt arponut, että miten paljon haluan bloggaamiseen panostaa. Tumblrissa houkuttelee bloggaamisen helppous ja se, että sitä voi päivittää mistä vaan, koska vaan. Bloggerissa houkuttelee se, että tätä voi ilmaiseksi customoida aika paljon. WordPressissä puolestaan voisi tehdä vaikka mitä, mutta pienimmätkin muutokset maksavat :/ Ärh!

   Poista
 2. Jenni, ei saa lopettaa. Blogiasi on kiva lukea. :) Minäkin olen ihan pihalla lukijamäärästä, mistä saisi tietää tarkan lukijamäärän? Oma domain olisi kyllä varmaan nannaa? Onkohan se kallista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halvimmillaan oman domainin saanee muistaakseni n. 10-15€/vuosi. :) Kiitos kannatuksesta! Google Analytics antaa jotain osviittaa kyllä lukijamääristä ainakin täällä bloggerissa... Tai ainakin katsontakerroista.

   Poista
 3. tumbria en ole koskaan itse käyttänyt,mutta kaipa sinnekkin löytäisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppohan se sinänsä on, mutta ei vaikuta olevan suomalaisten keskuudessa mitenkään suosiossa, ehkä siksi, koska sitä joutuu käyttämään englanniksi.

   Poista