torstai 21. marraskuuta 2013

LED-valonauha ja kasvikokoelma

Luonnonvalkoinen LED-valonauha

Kuten kuvista voi ehkä juuri ja juuri päätellä, joulu on jonkin verran hiipinyt tänne meillekin. Sunnuntaina Ikeasta tarttui mukaan punainen viltti sohvalle ja jostain vaatehuoneessa nököttäneestä pahvilaatikosta löytyi pieni punainen liina ruokapöydälle. Mustavalkoiset tyynyt ovat olleet esillä kesästä saakka, mutta luumunpunaiset tyynyt kaivelin vaatehuoneen kätköistä. En aio luopua olohuoneeni violettiin vivahtavista lyhdyistä, joten tänä jouluna meiltä tulee sitten löytymän myös ripaus violettia! Ellen sitten viime hetkillä intoudu viemään lyhtyjä ulos, minne ne oikeasti kuuluisivat.

Uskokaa tai älkää, kuvissa olohuoneen ainoana valona n. klo 15 iltapäivällä on tuo LED-valonauha, jonka nappasin mukaan töistä. Kyseessä on nauha, jota pystyy itse katkaisemaan haluamaansa mittaan ja joka ei edellytä juuri muuta, kuin teipin irroittamista ja pistokkeeseen tökkäämistä. Valo on KIRKAS. Kirkkaampi kuin mitä osasin arvatakaan, itseasiassa. Tänä aamuna kun heräsin, luulin ensin Miken jättäneen kaikki talon valot päälle nukkumaan mennessään (tai vaihtoehtoisesti uskoin UFOn laskeutuvan olohuoneeseemme n. klo 6:15 aamulla), mutta itseasiassa koko talossa oli päällä vain tuo valonauha... Olin ajatellut nauhaa lähinnä sellaiseksi, joka voisi olla päällä aina ja antaa pientä lisäilmettä sisustukseen, sekä samalla toimia kätevästi navigointivalona yöaikaan. No, se täytyy sanoa, että ainakaan meistä ei täällä kukaan kävele päin huonekaluja enää, jos se valosta riippuu... Nuo kuvat on muuten otettu täysin ilman salamaa.

"Kasvihyllyt"

Olemme aina kaivanneet kotiimme enemmän kasveja, mutta koskaan ei tilaa oikein ole ollut, emmekä oikeasti ole edes kovin käteviä kasvien kanssa. Nyt (viime sunnuntaina) kuitenkin lähdimme Ikeaan ihan varta vasten kasveja ostamaan. Olimme jo etukäteen päättäneet, että ostamme bonsain, koska sellainen löytyy äidiltänikin ja pidämme molemmat pikkupuista. Valitsimme monien bonsaiden joukosta valmiiksi ruukussa olleen pienen bonsain, jonka lisäksi Mike valitsi piikikkäännäköisen ja muovisentuntuisen mehikasvin ja minä nappasin helppohoitoiseksi uskomani muratin. Huomasin, että Ikeasta löytyi myös isoja bonsai-puita, sellaisia täysikasvuisennäköisiä. Valitsimme niistä vielä parhaimman yksilön ja suuntasimme kohti itsepalveluvarastoa... kunnes Mike pysähtyi ihailemaan pikkuista havua, joka oli sekin sitten pakko napata mukaan. Alempana hyllykössä majaileva mehikasvi, Amandaksi jo nimetty, on asustanut kodissamme jo ehkä kuukauden päivät. Toivon pitkää ikää koko poppoolle!

Tänään saimmekin muuten ensilumen maahan... Ja sitä tuli kerralla reipas 10cm. Ja se oli märkää. Kaivoin työpäivän päätteeksi autoani kinoksen sisältä noin vartin... Talven riemuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti